Skip to the content

Sistemul de „pooling” deschis pentru paleți = economie circulară

Rețeaua noastră cu peste 10.000 de locații PAKi în toată Europa și disponibilitatea permanentă de cantități dorite de paleți și cutii la o calitate adecvată asigură o economie circulară funcțională, care permite tuturor celor implicați să-și atingă obiectivele de sustenabilitate.

Sistemul de „pooling” deschis pentru platforme de încărcare standard, cum ar fi europaleți sau boxpaleți metalici cu pereți din plasă de sârmă, are multiple avantaje: Platformele de încărcare pot fi schimbate și organizate în mod flexibil și rentabil în toată Europa, ceea ce simplifică semnificativ logistica în lanțurile de aprovizionare din industrie, comerț și de la furnizorii de servicii logistice și reduce amprenta de CO2 în întregul lanț de aprovizionare. Sistemul de „pooling” deschis testat reduce din timpul de lucru al tuturor celor implicați, îmbunătățește eficiența și este ecologic. Transporturile fără încărcătură costisitoare și transbordarea anevoioasă a mărfurilor nu sunt necesare. În acest fel, atât clienții noștri, cât și noi putem reduce consumul de resurse în lanțurile de aprovizionare.

În plus, platformele de încărcare sunt verificate în atelierele de producție și reparații licențiate în baza unui sistem de calitate strict, astfel încât să se asigure un flux fluid al materialelor pentru cele mai diverse cerințe de calitate de pe piață. Peste 600 de milioane de europaleți și 20 de milioane de boxpaleți metalici cu pereți din plasă de sârmă sunt în circulație în Uniunea Europeană în sistemul de tip „pool” de schimb deschis.

Cu cât sunt mai mulți utilizatori implicați, cu atât sistemul devine mai sustenabil și mai eficient. Cu noi ca partener, puteți dispune de paleți și cutii de calitatea potrivită oriunde în Europa și le puteți returna acolo unde nu vă mai sunt necesare.

De ce sistemul „pooling” este sustenabil

Schimbul de paleți și cutii în sistemul de tip „pool” deschis nu numai că optimizează procesele logistice ale clienților noștri din industrie, comerț și logistică prin gestionarea axată pe platforme de încărcare, dar oferă și o serie de alte avantaje:

Principiul de schimb sustenabil

Ideea în sine de sistem „pooling” deschis este una deja sustenabilă. Este vorba despre un sistem de schimb reutilizabil la scară transeuropeană de care beneficiază toți participanții, deoarece pot schimba platforme de încărcare în mod flexibil și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Reutilizarea

Punem la comun platforme de încărcare standard conform standardului EPAL, ca de ex. europaleți și boxpaleți metalici cu pereți din plasă de sârmă. Sistemul de retur EPAL este cel mai de succes sistem de tip „pooling” deschis din lume pentru platforme de încărcare.

Mai puține emisii de CO2

Datorită rețelei noastre cu peste 10.000 de puncte de încărcare și descărcare în Europa, platformele de încărcare pot fi reutilizate oriunde în Europa. Astfel se face economie la transporturi fără încărcătură și, prin urmare, la emisiile de CO2 și costurile cu carburantul.

 

Electronic, datorită soluțiilor digitale

Soluțiile noastre digitale urmăresc procese mai eficiente și care duc la o economie a resurselor. Cu gestionarea digitală a conturilor, fișa noastră digitală pentru paleți, voucherul electronic PAKi și aplicația Drop & Drive puteți organiza platformele de încărcare în mod electronic.

Materiale sustenabile

Toți paleții EPAL sunt fabricați aproape în totalitate din lemn ca materie primă regenerabilă. Fiecare europalet EPAL reduce emisiile de CO2 provenite de la gospodăriile de pe planeta noastră cu aproape 30 kg. De regulă, paleții rupți pot fi reparați sau reciclați.

Grup certificat

Grupul Faber, societatea-mamă, a primit medalia de platină Ecovadis în 2021 - cel mai înalt nivel de sustenabilitate, plasându-ne între primele 1% din companiile din toate sectoarele. EcoVadis este un furnizor de top de ratinguri de sustenabilitate corporativă.

 

Prin cele peste 10.000 de locații PAKi din întreaga Europă, garantăm o economie circulară funcțională. Astfel, gestionarea platformelor de încărcare este nu numai eficientă, ci și foarte sustenabilă.

- Marc Grounewoud, Director General la PAKi Logistics

Sustenabilitate în cadrul grupului

PAKi Logistics face parte din Grupul Faber, un furnizor care acționează la scară transeuropeană de servicii de tip „pooling” cu platforme de încărcare standard în sensul economiei circulare. Împreună ne angajăm pentru practici comerciale sustenabile și eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor în logistică.

Cum puteți lucra mai sustenabil

Sunteți interesați de serviciile noastre?

Nu ezitați să ne dați un telefon!