Skip to the content

Studiu de caz Nutricia

PAKi is involved in the management and optimisation of industrial flows of Nutricia Nutrition Clinique (Danone group), a key player in medical nutrition for all ages of life. For a number of years now Nutricia Nutrition Clinique, together with healthcare professionals, has been committed to improving the nutrition of undernourished patients, or those at risk of undernourishment or those with specific nutritional needs. Scientists are working in the Netherlands on developing the innovative Nutricia Nutrition Clinique product range.

Nutricia Nutrition Clinique beneficiază de expertiza PAKi în relocalizarea paleților

Pentru ca produsele să ajungă la clienții săi, Nutricia Nutrition Clinique colaborează îndeaproape cu Eurotranspharma, o companie de rețea independentă specializată în transportul produselor de îngrijire a sănătății la temperatură ambiantă și controlată.

În continuarea acestei colaborări, Nutricia Nutrition Clinique, care dorește să optimizeze schema de returnare a paleților goi la centrul său de distribuție, recomandă colaborarea cu PAKi, un specialist în logistică în ceea ce privește punerea în comun și gestionarea schimburilor de paleți la o calitate corespunzătoare. Eurotranspharma, impresionată de abordarea flexibilă și eficientă a furnizorului de servicii stabilit inițial în Europa și cu sediul central în Olanda, acceptă noua strategie logistică de gestionare a schimbului de paleți în comun în Europa.

Încă din 2014, a început o colaborare fructuoasă între transportator, Eurotranspharma, specialistul în logistică PAKi și Nutricia Nutrition Clinique. Obiectivul: optimizarea fluxurilor din lanțul de aprovizionare cu o mai bună urmărire a retururilor de paleți către centrul de distribuție.

"Aveam nevoie de un jucător cheie recomandat pentru a răspunde acestei provocări de a fi la comanda fluxurilor lanțului nostru de aprovizionare, în special în ceea ce privește calitatea europaleturilor. Pooling Partners a înțeles mediul lanțului nostru de aprovizionare, garantând o calitate standard a europaleților, livrați zilnic la depozitul nostru pentru pregătirea comenzilor pentru clienții noștri. Răspunsul logistic dat trebuia să fie absolut meticulos și operațional pentru a fi adaptat la cerințele noastre de flux și de calitate".

Bruno Peloin, manager al lanțului de aprovizionare la Nutricia Nutrition Clinique

Faber Halbertsma Group implementează soluția sa PAKi în conformitate cu fluxul de europaleți al Nutricia Nutrition Clinique

Pentru a face acest lucru, Faber Halbertsma Group se bazează pe soluția sa PAKi și pe cunoștințele sale în materie de sisteme informatice. Un ERP eficient editat de Microsoft este utilizat în analiza și procesarea zilnică a datelor. Acest instrument cu avantajul urmăririi fluxurilor în timp real, al îmbunătățirii trasabilității produselor și al lizibilității informațiilor tehnice (puncte de livrare și colectare, raportare operațională, scanarea documentelor originale, geolocalizarea produselor etc.). Acest pachet software permite, de asemenea, Nutricia Nutrition Clinique să anticipeze eventualele probleme de livrare sau de returnare a paleților. Este un sistem informatic complet pe care compania l-a adoptat în noua sa strategie logistică. Toate elementele administrative colectate sunt, de asemenea, înregistrate pentru o mai bună transparență a operațiunilor.

Cu mai multă suplețe și mai multă flexibilitate, noul lanț de aprovizionare al Nutricia Nutrition Clinique câștigă în eficiență. De asemenea, acesta va fi mai bine conectat la fluxuri. Toate verigile logistice funcționează în cadrul departamentului de calitate a produselor de la Nutricia Nutrition Clinique.

Astfel, Eurotranspharma continuă să transporte produsele Nutricia Nutrition Clinique pe europaleți, întotdeauna cu scopul de a răspunde fluxurilor de marfă chiar pe teritoriul național. În ceea ce o privește, Faber Halbertsma Group face tot posibilul pentru a furniza europaleturi noi de calitate superioară la locul de ambalare a produselor și pentru a returna europaleturile după utilizare la diferite puncte de returnare, cu scopul de a le reutiliza la nivel local. În plus, compania de familie susține modelul economiei circulare în abordarea sa privind calitatea. Aceasta se străduiește să promoveze recuperarea și reutilizarea continuă a paleților și a lăzilor standard prin sistemele sale deschise și durabile de punere în comun.

Punerea în comun a serviciilor, transferul de calitate și flexibilitatea echipelor operaționale.

În paralel cu această activitate de relocare și cât mai aproape de așteptările Nutricia Nutrition Clinique, Faber Halbertsma Group asigură transferul de calitate prin intermediul soluției PAKi într-un sistem inteligent de gestionare a schimbului de paleți. În acest caz, Nutricia Nutrition Clinique are libertatea de alegere în decizia sa de a monitoriza numărul de europalet și calitatea așteptată în conformitate cu cerințele sale (de la un palet nou la calitatea schimbabilă conform criteriilor EPAL). Schimburile de paleți sunt facilitate. Acest lucru permite Nutricia Nutrition Clinique să solicite o calitate superioară a paleților față de cei returnați. Calitatea serviciilor oferite de soluția PAKi, combinată cu gradul mare de flexibilitate al Grupului Faber Halbertsma în răspunsul său la restricțiile platformei de distribuție, reprezintă unul dintre punctele forte ale succesului noii strategii logistice.

Astfel, Nutricia Nutrition Clinique a beneficiat de expertiza Grupului Faber Halbertsma în ceea ce privește gestionarea suportului pentru încărcături interschimbabile și standardizate, cum ar fi europalettele; mai ales într-un context în care fluxurile de suport de încărcătură sunt încă foarte complexe. Compania specializată în nutriție medicală poate conta, de asemenea, pe o rețea largă de schimburi de paleți din peste 10 000 de puncte logistice. În mod similar, transferul calității asigurate de Faber Halbertsma Group permite echipelor să evalueze modelul de punere în comun deschisă; adică să integreze punerea în comun a paleților interschimbabili în cadrul sistemului său logistic.

Potrivit lui Fabrice Chenut, directorul de vânzări internaționale al Faber Halbertsma Group pentru serviciile PAKi, "succesul noii strategii logistice a Nutricia Nutrition Clinique se bazează pe o ascultare foarte atentă din partea echipelor noastre și pe o foarte bună înțelegere a mediului industrial. O echipă operațională, dedicată în întregime clientului, a facilitat această relație strânsă în cadrul diferitelor schimburi din lanțul logistic. În plus, Nutricia Nutrition Clinique a fost sensibilă la politica noastră de îmbunătățire continuă în ceea ce privește punerea în comun și relocalizarea zilnică a europaleturilor. Avem un nivel de expertiză solid în peste 22 de țări, inclusiv în Franța de zece ani. De asemenea, valorificăm know-how-ul nostru în ceea ce privește transferul de calitate între paleții interschimbabili colectați și varietatea de paleți propuși, care sunt de aceeași calitate interschimbabilă, cu paleți premium triați, noi de fapt, care sunt astfel adaptați la cerințele industriale. Este un semn de excelență care ne diferențiază de restul pe piață".

În calitate de furnizor de servicii care face parte dintr-o strategie logistică trilaterală cu Eurotranspharma, Faber Halbertsma Group a reușit să insufle încredere clientului prin know-how-ul său în domeniul gestionării și gestionării paleților în sistem de pooling deschis de peste 40 de ani. Grupul olandez s-a implicat în mod specific, fără a perturba procesul stabilit și fără a restricționa lanțul logistic global al Nutricia Nutrition Clinique, poziționându-se cu ajutorul activității de transport a Eurotranspharma.

Sunteți interesați de produsele noastre?

Nu ezitați să ne dați un telefon!