Skip to the content

Studiu de caz L.I.T.

Managementul paleților în companiile de logistică: PAKi oferă o soluție pentru multe provocări

L.I.T. Group, cu sediul central în Brake, este un furnizor de servicii logistice pentru transporturi naționale și internaționale, manipularea mărfurilor aeriene și maritime, logistică de depozitare, gestionarea flotei, logistică de personal și servicii IT. În domeniul gestionării paleților, compania de logistică cu aproximativ 3.000 de angajați în 49 de locații din douăsprezece țări se bazează de mai mulți ani pe serviciile PAKi Logistics, de exemplu, pentru returnarea paleților în fondul deschis, achitarea datoriilor de paleți și pentru modernizarea calității. Datorită aplicației Drop & Drive și a contabilității online, L.I.T. gestionează majoritatea tranzacțiilor în mod convenabil online.

Ennepetal, 17. februarie 2020. Gestionarea paleților poate deveni un factor de cost enorm pentru companiile de logistică dacă procesele nu sunt structurate și coordonate în mod optim. Procesele transparente contribuie la simplificarea manipulării. Prin urmare, pentru a crește eficiența proceselor sale, L.I.T. a căutat sprijin extern: Pentru gestionarea paleților, compania utilizează aproape toate serviciile furnizorului de servicii de pooling PAKi. PAKi oferă soluții flexibile pentru mai multe dintre domeniile problematice ale companiei de expediere. „Cu PAKi, suntem mai flexibili față de clienții noștri și, astfel, ne îmbunătățim gama de servicii”, subliniază Sarah Bultmann, asistentă a directorului comercial și responsabilă cu gestionarea paleților la L.I.T. „Împreună, am găsit o soluție pentru fiecare provocare în domeniul manipulării paleților.”

Returnarea flexibilă a cantităților mici și eliberarea ușoară a cantităților mai mari

L.I.T. utilizează în special PAKi Spots pentru returnarea cantităților foarte mici. Cu toate acestea, le folosește inclusiv pentru eliberarea unor cantități mai mari de paleți, cu ajutorul cărora compania decontează cu ușurință datoriile restante în contul de paleți. În ceea ce privește cantitățile mici, L.I.T. se află în prezent în faza de testare a PAKi Drop & Drive APP. Datorită aplicației, retururile pot fi vizualizate online de către departamentul de paleți în orice moment: Un serviciu care se încadrează perfect în conceptul de digitalizare al L.I.T. Acest lucru se datorează faptului că șoferii returnează pur și simplu paleții atunci când au nevoie de spațiu de încărcare liber pentru următoarea oprire. „Faza de testare decurge foarte bine, mai ales că aplicația era deja bine pusă la punct la început. Suntem în strânsă legătură cu PAKi și discutăm împreună sugestii de îmbunătățire. Dacă ceva nu funcționează, ei lucrează rapid la soluții”, spune Sarah Bultmann.

Compania de logistică eliberează, de asemenea, paleți pentru PAKi. În cazul în care L.I.T. nu dispune de propria capacitate de transport din cauza presiunii timpului sau a unor cantități mai mari, PAKi îi ridică. În cazul în care compania cu sediul în Brake primește e-vouchere PAKi de la partenerii de retail la punctele de descărcare, expeditorul de marfă le poate folosi pentru a achita datoriile de paleți cu terțe părți fără prea mult efort. Trecerea la gestionarea fără hârtie a bonurilor a decurs fără probleme. „Gestionarea digitală a bonurilor de paleți a putut fi integrată cu ușurință în procesul nostru. A fost clar pentru toți cei implicați ce trebuia făcut”, spune Bultmann. Pe lângă gestionarea bonului electronic, PAKi acceptă și creditează, de asemenea, bancnotele de paleți deținute de comercianții cu amănuntul, de exemplu de la Netto. Acest lucru face ca administrarea să fie și mai ușoară.

O altă provocare pe care L.I.T. a rezolvat-o cu PAKi este schimbul de calitate: unii dintre clienții companiei solicită paleți de calitate superioară. PAKi îi livrează pe aceștia direct la client, după cum este necesar și în calitatea dorită. La schimbul de bonuri de paleți sau la returnarea stocului de paleți, PAKi oferă posibilitatea de a alege între cinci niveluri de calitate.

„Împreună, am găsit o soluție pentru fiecare provocare în domeniul manipulării paleților”

Sarah Bultmann, asistentă a directorului comercial și responsabilă cu gestionarea paleților la L.I.T.

Economisirea resurselor datorită digitalizării și a bonurilor electronice

L.I.T. acordă, de asemenea, importanță lucrului cu economie de resurse în toate domeniile de activitate. Bultmann explică: „Prin intermediul rețelei de puncte PAKi, reducem numărul de kilometri fără încărcătură. Acest lucru este foarte important pentru noi, în special în ceea ce privește sustenabilitatea. La punctele de descărcare care oferă bonuri electronice PAKi, transporturile goale sunt chiar complet eliminate.” Dar nu doar pe stradă, ci și la birou se conservă resursele prin intermediul serviciilor digitale. În contul online al PAKi, contul destinat paleților este gestionat digital – un pas spre biroul fără hârtie.

Pe lângă colaborarea strânsă și gama largă de soluții oferite, L.I.T. apreciază, de asemenea, nivelul ridicat de orientare către client al PAKi, care ușurează munca de zi cu zi. Sarah Bultmann face bilanțul: „Suntem foarte mulțumiți de serviciile oferite de PAKi. Întotdeauna avem aceleași persoane de contact care se ocupă rapid de solicitările noastre. Acesta este un mare avantaj în activitatea de zi cu zi.”

Mai multe informații despre PAKi pot fi găsite la www.paki-logistics.com  

Sunteți interesați de produsele noastre?

Nu ezitați să ne dați un telefon!